MILLIÓS POGGYÁSZ BÜNTETÉS

A büntetést az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság szabta ki a két légitársaságra.

Az olasz hatóság a Ryanair-t 3 millió, a Wizz Air-t 1 millió euró bírsággal sújtotta átláthatatlannak ítélt poggyászszabályzata miatt.

Ahogy azt várni lehetett a Wizz Air nem ért egyet a döntéssel és bírósági felülvizsgálatot kér. Szerintük ugyanis jogszerűen kérnek pénzt a fedélzeti poggyászokért.

Ismétlésül: a Wizz Air szabályzata szerint minden utas felvihet a fedélzetre egy darab ingyenes kézipoggyászt (legfeljebb 40x30x20 cm), amit az amúgy is szűkös lábtérben kell tárolni, míg az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok egy további fedélzeti kézipoggyászt (legfeljebb 55x40x23 cm) is felvihetnek magukkal.

Az olasz hatóság tehát azt tartja jogszerűtlennek, hogy tavaly ősztől csak extra díj fizetése fejében engedi, hogy az utasok a normál méretű kézipoggyászukat magukkal vigyék a repülőgép fedélzetére, ingyenesen csak a kisméretű kézipoggyász felvitelére van lehetőség. Az olasz hatóság szerint ugyanis minden utasnak joga van hozzá, hogy egy normál méretű kézipoggyászt magával vigyen a gépre.

Call Now Button